19 Nisan 2014 Cumartesi

Gelinlik ve Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

davetiyesayfasi.com'dan Merhabalar

Hayatınızda büyük bir öneme sahip olacak düğün gününüzde nasıl bir seçim yapmanıza yardımcı olacak bir kaç küçük öneri bizden size...

Gelinlik seçerken;

* Geniş kalçalara sahipseniz; dar ve odak noktası kalçalarınız olacak ve belinizi daha da ince gösterecek kemerli modellerden, saten gibi dökümlü kumaşlardan kaçının. Yaygın ifade ile A şeklinde belinize kadar vücudunuzu vurgulayan ve belden aşağıya doğru genişleyen çok kabarık olmayan eteklere sahip modeller tam size göre, vücudunuzun üst kısmına oturan işlemeli, danteli bedenlere sahip gelinlikler sizin için iyi bir seçim olacaktır. 

* Geniş omuzlara sahipseniz; omuzlarınızın genişliğini kalçanızla dengelemek için, omuz detaylı bedenlerden, işlemeli yakalardan ve aksesuarlardan uzak durun. Seçiminizi yaparken sadece bunlara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

* Bel, kalça ve göğüs ölçüleriniz birbirine yakın ve belli belirsiz kıvrımlara sahipseniz; bel kıvrımı oluşturmak için kemer ya da bele dikkat çekecek bir detay kullanabilirsiniz.

* İnce bir bele sahipseniz; omuzlarınıza vurgu yapacak, belinde drape ya da pile kullanılacak modeller sizin için daha uygun olacaktır.

* Göbek veya mide sorununuz olduğunu düşünüyorsanız; tüm üst bedeni balenli bir gelinlik seçmeniz   probleminizi ortadan kaldırcaktır, balenler ayrıca dik durmanıza sebep olacağından size daha dik bir üst beden görüntüsü sağlayacaktır.

* Kollarınız kalın olduğunu düşünüyorsanız; gelinliğiniz ile uyumlu olacak dantel ve diğer şeffaf  tüm kumaşlar (organze, tül, şifon vb.)yardımıyla, minik kollar veya  bolero kullanabilir, modern bir görünüm için boncuk, püskül detaylı aksesuarlar kullanmak da sizin için iyi bir alternatif olacaktır.

* Büyük göğüslüyseniz; göğüs dekoltesinden kaçınmalı ve göğüslerinizi toparlayacak minimizer özellikli bir büstiyer çamaşır size yardımcı olacaktır, derin olmayan kare yaka ve vurgusu üst bedende olmayan modeller sizin için uygun olacaktır.

Damatlık seçerken;
* Damatlık seçiminde damat adayları gelinlere göre daha şanslıdırlar çünkü seçecekleri damatlık bir kere giyececekleri bir kostüm olmayabilir, bu sözümüz damatlığını çok özel bir gününün parçası olarak gören ve en az gelinler kadar özenen damatlara değil, fakat günümüzde damat adayları damatlık seçerken daha sonra da rahatlıkla kullanabilecekleri takım elbiselere ufak eklemeler yaparak değerlendirmeyi seçmektedirler.
Açık havada yapılacak düğünler dışında damatların seçimi genellikle siyah renktir, siyah kaliteli bir takım elbiseye; saten ceket yakası, saten baskı düğmeler, papyon ve özel bir gömlek eklenerek şık bir smokin damatlık kombini oluşturulabilir.
Açık hava düğünleri için tercihe göre siyah smokin damatlık dışında, keten kumaşın ve ortam renklerinin hakim olacağı daha spor-şık bir kombin de oluşturulabilir.

Sevgiler...

1 yorum:

  1. Çok güzel bir bilgilendirme olmuş, harika bir makale teşekkürler paylaşım için ..

    YanıtlaSil