2 Nisan 2014 Çarşamba

Düğün Planlamaya Başlarken...


Merhabalar,

Baharın habercisi olan son cemre de günler önce toprağa düştü, güneşli ve parlak günler yakındır... Baharın gelmesiyle başlayan hazırlıklardan belki de en heyecan vereni evlilik hazırlığıdır.

Sevdiğiniz insanla başlayacağınız ortak bir hayatın verdiği mutluluğun yanı sıra hazırlık heyacanı o özel gün yaklaştıkça artarmaya devam eder. Bazen bu heyacana stres de eşlik eder ki o zaman hazırlıkların keyifli anlarına biraz gölge düşebilir, işte bunun içindir ki; uygun zamanda herşeyi planlamaya başlamak büyük kurtarıcınız olacaktır.

İşe önce sakin bir ortam oluşturup, bu güzel gün için neler hayal ettiğinizi kağıda dökmekle başlayın, sonrasında yakınlarınızın fikirlerini de alarak düşüncelerinize yavaş yavaş şekil vermeye başlayın, müstakbel eşinizle paylaşın ve planlarınızı ortak noktada birleştirin. Unutmayın kararlar sadece ikinizi yansıtmalı, yoksa başında hayalini kurduğunuzdan çok farklı bir sonuçla karşı karşıya kalabilirsiniz ve en kötüsüde bu durumu düzeltecek zamanınız olmayabilir. Bunun içindir ki herkesten fikir almak yerine düşünceleri ve tarzını kendinize en yakın bulduğunuz insanlarla paylaşımlarda bulunmak en iyisidir.

Size planınızı oluşturmaya nereden başlayacağınıza karar vermeniz için davetiyesayfasi.com'dan bazı ip uçları...

Tarih Belirleme
En önemlisidir, çünkü her şeyi ona göre ayarlayacaksınız. Öncelikle istediğiniz tarih aralıklarını belirleyin, yaşayacağınız yeri belirleyip varsa gerekli tadilatları yaptıktan sonra kesin tarih için başvuruda bulunmalısınız.

Yaşayacağınız Yer
Nerede oturacağınıza artık karar verme zamanı ve sadece evinizi değil eşyalarınızı da seçmeye başlamalısınız tüm bunlara karar vermek için tatlı yorgunlukara hazırlıklı olun.

Mekan
Hayallerinizin töreni için doğru mekan çok önemlidir, hatta bazen geliniğinizin modeline  bile etki edebilir.

Gelinlik ve Damatlık
Gelinlik için 3 ay öncesinden fikir edinmek için dergileri karıştırmaya başlayabilrisiniz, 2 ay öncesinden özel dikim siparişi için yeterli olacaktır, hazır gelinlikler için 1 ay yeterlidir ki gerekli düzeltmeler zamanında yapılabilsin.
Damatlık için genellikle hazır modeller tercih edildiğinden 15 gün model seçmek için yeterlidir, özel dikim içinse 1 ay yeterli olacaktır.

Davetiye
Davetiye seçiminizi varsa şehir dışından gelecek davetlilerinizi de düşünerek 40-45 gün önce sonuçlandırmanız yeterli olacaktır, şehir dışı davetliniz yoksa 20-25 gün sizin için yeterlidir.

Davetliler için Nikah Şekeri veya Hediyeleri
Günümüzde nikah şekerinden ziyade davetlilere özel gününüzden hatıra olacak minik hediyeler sunmak daha popüler oldu. Seçiminiz nikah şekerinden yana olacaksa siparişinizi törenden 2 gün önce alacağınız şekilde ayarlatabilrisiniz, ya da gerekl malzemeleri teminedip kendinizde hazırlaya bilirsiniz Eğer minik hediyelikleri düşünüyorsanız bunları hazırlamak için size bir kaç yardımcı el ve bir kaç gün yeterli olacaktır, bu hediyelikler, el aynası, minik cam objeler, nazar boncukları, magnet çereveler olabileceği gibi eğer bir organizasyon şirketiyle anlaştıysanız onların yönlendirmesiyle ve hayal gücünüzle sınırlıdır.

Balayı Tatili
Tüm bu tatlı yorgunluk veren hazırlıklardan sonra kimse güzel bir tatile hayır demez.
Seçiminize tören tarihinizde etki edecektir, yaz aylarına gelen törenlerde tatil planı kesinleşmişse tarih belirlemesi yapıldıktan sonra gitmek istediğiniz tatile tarih sebebiyle veda etmemek için birkaç alternatif oluşturarak seçim yapmak en iyisidir.

Planlarınza yardımcı olabilmek adına bizim hazırladığımız ip uçları bunlar,

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder